DSC Pull Server Not deploying Resources

Hello everyone,

I’ve been running DSC Pull Servers for awhile now and I’ve noticed a new problem. When I deploy a PullServer on PowerShell Version 5 it seems to lose the ability to distribute resources. I’ve been using a fairly basic deployment:

WindowsFeature DSCService { Ensure = 'Present' Name = 'DSC-Service' Source = 'c:\sources\sxs' } xDSCWebService PullServerWebService { Ensure = 'Present' EndpointName = 'PSDSCPullServer' Port = 8080 PhysicalPath = "$env:SystemDrive\inetpub\wwwroot\PSDSCPullServer" CertificateThumbPrint = 'AllowUnencryptedTraffic' ModulePath = "$env:ProgramFiles\WindowsPowerShell\DSCService\Modules" ConfigurationPath = "$env:ProgramFiles\WindowsPowerShell\DSCService\Configuration" State = 'Started' DependsOn = '[WindowsFeature]DSCService' } xDSCWebService PullServerComplianceService { Ensure = 'Present' EndpointName = 'PSDSCComplianceServer' Port = 9080 PhysicalPath = "$env:SystemDrive\inetpub\wwwroot\PSDSCComplianceServer" CertificateThumbPrint = 'AllowUnencryptedTraffic' State = 'Started' IsComplianceServer = $true DependsOn = '[xDSCWebService]PullServerWebService' }

Anyhow, I wonder if anyone else has run into this.

No matter what the resource is if it’s on the Pull Server I get the following error:

The PowerShell DSC resource C:\Program
Files\WindowsPowerShell\Modules\xComputerManagement\DscResources\MSFT_xComputer does
not contain the corresponding MOF file C:\Program Files\WindowsPowerShell\Modules\xCompu terManagement\DscResources\MSFT_xComputer\MSFT_xComputer.schema.mof

I have successfully built other pull servers and used them to deploy resources. I do have the Module Zipped with a checksum value and the version in the name.